Arkitektkonkurrence vundet, Mølleparkens Plejecenter i hus!

 
Arkitektkonkurrence vundet, Mølleparkens Plejecenter i hus!

Opgaven løses så 60 fremtidige plejeboliger med dertilhørende daghjem, plejecenter og fælles faciliteter fremstår i tidssvarende rammer.


Med tilbygning af de eksisterende bygninger vil Mølleparkens Plejecenter gennemgå en markant transformation, vi er stolte af at have bidraget til.


Vi har formået at skabe et greb med respekt for det eksisterende og som vil synliggøre plejehjem og daghjem med de tilhørende boenheder og disses fællesområder.


I vores løsning har vi lagt stor vægt på en til- og ombygning, der gennem arkitektur og disponering bidrager aktivt til oplevelsen af stedet for beboere, pårørende og plejepersonale.

 

Vores forlag indebærer i korte træk:

Genkendelighed i tilbygningernes arkitektur, med en organisk sanselig form, således de nye indgange er let genkendelige for beboere, daghjemsbrugere, besøgende og personale.

 

Stimuli, rumlighed og oplevelse i kraft af filtrering af lys/atmosfære, panoramaudsigt mod have og Damgade, den eksisterende have bliver en del af forbindelsestilbygningen, med en let filtreret overflade, de større fællesrum bliver åbne og lyse i den gamle hovedbygning og vi skaber en udvidelse af stueetagens ankomstrum/café med udestue og adgang til haven (rampe).

 

Tilgængelighed i form af central og synlig elevator ved hovedindgang, niveaufri adgang til have fra cafe på stueetage/ rampe samt forbindelse mellem Damhuset og Møllehaven / niveaufri - med ramper.

 

Kort fortalt:

Mølleparkens Plejecenter er placeret i et smukt grønt område, med udsigt mod Mølledammen. Bygningerne har en historie og en arkitektur, der fortæller, at det har udviklet og udvidet sig i flere år.  Vi har lagt vægt på at respektere den eksisterende arkitektur med et forslag, der griber fat om bygningerne og giver plejecenteret det, som mangler i dag. De nye tilbygninger markerer en ny start for plejehjemmet og tilføjer ikke kun nye indgange og en forbindelse, men også større fællesarealer, med fokus på atmosfære, stimuli og oplevelse. Tilgængelighed, funktionalitet og synlighed har været en vigtig faktor, da de nye tilbygninger skal skabe et synligt indgangsparti for daghjemmet og for beboerne.

 

Vi har vundet opgaven som totalrådgiver og har følgende underrådgivere med: Niras, JKA Arkitekter A/S, Brink Brandenburg og Jeanet Lemche.

 

Vi glæder os til at komme i gang med opgaven!

 

/media/114010/axo.jpg