SKALA Arkitekter vinder Børnenes Univers Billund

 

Endnu et af projekterne i Billund Kommunes vision om at blive 'Børnenes Hovedstad' er tilfaldet SKALA Arkitekter.

Når børnehave og vuggestuerne på Engdraget 8 og Tuen 2 i Billund Kommune skal til- og ombygges til Børnenes Univers Billund, bliver det med SKALA Arkitekter som totalrådgiver.

Dermed vil SKALA Arkitekter både være i gang med arbejdet på Børnenes Univers i Grindsted og Billund.

"Det bliver spændende at tage fat i endnu en del af Børnenes Univers, hvor vi med vores specialkompetencer kan bidrage til at forme rammerne for fremtidens børn i institutioner og vuggestuer," siger Kurt Ankjær, direktør i SKALA Arkitekter.

En logistisk udfordring

De to institutioner, som ligger med få hundrede meters afstand til hinanden, skal igennem en større til- og ombygningsfase. Arbejdet går i gang op til sommerferien, og de to nye institutioner skal stå klar i løbet af 2015.

"En af udfordringerne ved arbejdet bliver at få placeret børnehavebørnene og vuggestuebørnene, mens nybyggeriet og renoveringen står på," forklarer Kurt Ankjær.

"Så børnene i Billund går en periode i møde, hvor de vil blive omrokeret i forhold til deres vante rammer. Her er det vores job at sørge for, at byggeriet ikke kun er til gene, men at det også involverer og inddrager både børn og voksne i institutionerne. Vi skal vende en potentielt negativ situation til en både spændende og konstruktiv oplevelse."

De to institutioner på Engdraget 8 og Tuen 2 skal huse omkring 300 børn og 50 ansatte.

 

 

/media/21169/b_rnehavesorthvid.jpg