SKALA Arkitekter etablerer solcelleanlæg i Silkeborg

 

Når Silkeborg Kommune i løbet af 2013 skal have etableret nye solcelleanlæg, bliver det med SKALA Arkitekter som arkitektoniske bagmænd.

Det står klart, efter SKALA Arkitekter har vundet den omfattende opgave om etablering af solcelleanlæg i Silkeborg Kommune.

Kommunen har bevilget 25 millioner kroner til etablering af solcelleanlæg, som skal stå klar, være produceret og tilsluttet EL-nettet før årets udgang. Projektet skal udføres som en del af SKI-aftalerne.

Bæredygtig offentlighed
Opgaven tager udgangspunkt i Silkeborg Kommunes Klimaplan og skal bidrage til at imødekomme den med hensyn til reduktion af kommunens co2-udledning.   

"Det er glædeligt at få lov til at bidrage til en udførelsen af en ambitiøs klimaplan, så nu glæder vi os til at komme i arbejdstøjet," siger Kurt Ankjær.

De mange solcelleanlæg skal placeres og integreres rundt på offentlige byggerier i hele Silkeborg Kommune.

Første SKI-opgave i hus
Det er første gang, SKALA Arkitekter byder ind på en SKI-opgave, og det vækker stor glæde hos administrerende direktør Kurt Ankjær, at første forsøg også resulterede i en sejr.

"Vi har været spændte på at se omfanget af SKI-aftalerne. Nu har vi fået vores første opgave i hus, og det beviser, at vi får noget ud af det hårde arbejde og de høje ambitioner, vi lægger for dagen," siger han.

SKALA Arkitekter bliver underrådgivere for Balslev Rådgivende Ingeniører og skal sikre, at de valgte løsninger i Silkeborg Kommune underkastes en æstetisk vurdering.

SKI-aftalerne er Statens og Kommunernes Indkøbsservices største specialistudbud nogensinde, hvor 70 virksomheder i 2012 blev udpeget som vindere. 31 af virksomhederne er arkitektfirmaer eller konsortier. Aftalerne omfatter rådgivning inden for en lang række opgaver, som offentlige bygherrer efterspørger i de kommende år

 

 

/media/8813/medborgerhus2.jpg