Mød Jeppe

”Jeg er blevet klarere i spyttet”

Da Jeppe Rasmussen startede i praktik på SKALA Arkitekters tegnestue i Horsens, vidste han ikke helt, hvad han kunne forvente af dagligdagen på en tegnestue:

-Jeg havde nok en lidt fluffy ide om, hvad jeg skulle og kunne lave her på tegnestuen, så derfor justerede vi også mine læringsmål hen ad vejen, i takt med at jeg fik mere erfaring og en bedre forståelse for faget generelt, siger Jeppe Rasmussen, der læser til bygningskonstruktør på VIA i Horsens.

- På studiet besøger vi mest byggepladser og ikke tegnestuerne, så derfor er jeg blevet meget klarere i spyttet efter at have fået erfaring fra dagligdagen her på tegnestuen. Nu ved jeg for eksempel, at jeg gerne vil arbejde med brand og lære mere om den del, tilføjer han.

Med bag kulisserne

Jeppe har primært været involveret i to SKALA-projekter: dels en døgninstitution, dels sognegården i Glostrup, som SKALA Arkitekter vandt i en arkitektkonkurrence sidste år. Her har Jeppe været meget inde i detaljerne, og fx været med til møder med de andre parter på projektet.

- Det har været spændende at følge alle faserne på projektet og været med på møderne. Det har virkelig været en øjenåbner hvor meget kommunikation betyder i vores branche – for det er super vigtig at tænke i kommunikation, når man sidder der bag kulisserne og fx forhandler med de andre parter. Og her er det virkeligt vigtigt at man lytter, for rigtigt at forstå, hvad bygherren ønsker – så vi kan omsætte det i projektet efter mødet. Alt det lærer man slet ikke på skolen.

Generelt har Jeppe følt sig godt modtaget på tegnestuen:

- Man føler sig lidt på dybt vand, når man starter, og der har mine kollegaer virkelig været gode til at tage imod mig og sørge for en god indføring i projekterne. Der er en meget hjælpsom stemning på tegnestuen og på tværs af de sager, vi sidder med, slutter Jeppe.

Jeppe har været i praktik hos SKALA i 2019, han er 36 år og bor i Horsens sammen med sin kæreste og søn. Jeppe er færdig som bygningskonstruktør i 2020, og arbejder indtil da som studentermedhjælper hos SKALA.