Mød Karoline to

Min praktik bekræftede mig i, at jeg havde valgt rigtigt

Karoline Østerby har været i praktik på SKALA Arkitekters tegnestue i København og blev sidenhen ansat som studentermedhjælper. Hun er 28 år, læser på Arkitektskolen i Aarhus med speciale i Transformation og hun har prøvet kræfter med mange forskelligartede opgaver i sin tid på SKALAs tegnestue.

- Jeg har både arbejdet på konkurrencer, skitseforslag og udviklingsopgaver inden for skoler, boliger og institutioner, så på den måde har jeg virkelig fået afprøvet min faglighed i min tid her på tegnestuen, siger Karoline.

- Jeg er ikke bare blevet sat til at lave grafik og farvelægge tegninger, jeg har også været med til at udvikle koncepter og designideer. På den måde er jeg blevet inddraget langt mere, end jeg turde håbe på - både i min praktikperiode og som studentermedhjælper efterfølgende, fortsætter hun.

Bedre trivsel for skolebørn

Karoline har blandt andet været del af teamet på en transformationsopgave i Nr. Vedby. Her skal en skole omdannes, så den i højere grad kan favne skolens børn og skabe gode rammer for inklusion.

- Det har været et spændende projekt at lave skitseforslag til, og det er et godt eksempel på en transformationsopgave, hvor bygningen går fra én funktion til en anden. Det giver super god mening for mig at have et arbejde, hvor jeg er med til at skabe nye og bedre rammer, der betyder trivsel for børnene i deres hverdag, siger Karoline og tilføjer:

 - I SKALA er jeg kun blevet bekræftet i, at netop Transformation er den rigtige retning for mig.

Del af flere forskellige teams

Selvom Karoline egentlig læser i Århus, har hun været tilknyttet SKALAs tegnestue i København. I praktikperioden boede hun midlertidigt i København, og sidenhen har det fungeret fint at tage turen til København og være på tegnestuen en til to dage om ugen som studentermedhjælper. På trods af, at hun ikke er på tegnestuen hver dag, får Karoline stadig masser af faglige udfordringer:

- At jeg som praktikant og studentermedhjælper har fået så meget ansvar er virkelig positivt, fordi jeg har fået mulighed for at arbejde meget selvstændigt og fået erfaring med at være tilknyttet forskellige teams internt i SKALA. Der har hele tiden været stor tillid til, at jeg har kunnet løfte opgaverne - og det er virkelig fedt.

Karoline er nu i gang med de sidste semestre og knokler på med de afsluttende projekter på skolen, og håber på at være tilknyttet SKALA derefter også.

- Det er en fed tegnestue, hvor der virkelig sker meget udvikling. Miljøet er præget af en flad struktur, en uformel stemning og et godt arbejdsmiljø. Og så betyder den høje tillid til mig som en af ”de unge medarbejdere” super meget – man kan virkelig mærke, at det giver pote, når man også selv lægger et engagement.

to