Mød Katrine tre

"JEG HAR FÅET UDFORDRET MIN LIDT SKOLEDE MÅDE AT TÆNKE PÅ"

Katrine Aastrup har i sin praktiktid været tilknyttet SKALAs tegnestue i København. Det har med Katrines egne ord været meget lærerigt at have en mentor og få indblik i, hvordan erfarne arkitekter arbejder. Og så er den nervepirrende bevidsthed om, at der faktisk er en ”rigtig” kunde i den anden ende en meget værdifuld erfaring.

Katrine har taget et års studiepause mellem sin Bachelor og Kandidat på Arkitektskolen i København, og i den tid har hun blandt andet arbejdet fuld tid på SKALA Arkitekters tegnestue i København.  Når Katrine vender tilbage på kandidaten ”Bosætning, økologi og tektonik” er det med masser af erfaring fra hverdagslivet på en tegnestue.

- Jeg er helt klart blevet klogere på, hvor mine styrker er, og jeg har lært meget af at få indblik i livet på en tegnestue, siger Katrine og tilføjer, at det er meget lærerigt at have en mentor på tegnestuen og se, hvordan en garvet arkitekt arbejder.

God stemning og velvilje til at lære fra sig

Katrine har været tilknyttet flere teams og haft meget alsidige opgaver, hvor der har været frihed til at løse opgaver på egen hånd, men hele tiden med mulighed for at sparre og rådføre sig med arkitektkollegerne.

-Der er stor velvilje til at lære fra sig her på tegnestuen, og så er der generelt bare en god stemning, som gør, at det er rart at møde ind om morgenen, siger Katrine, som har taget fra på en række forskellige opgaver og dermed indtaget forskellige roller. Hun har både været del af konkurrenceteam, udarbejdet situationsplaner, rentegnet og også lavet en del grafisk arbejde. Altså en god blanding af lavpraktiske og æstetiske, skabende opgaver.

Rigtige kunder og forskellige fagligheder

- Det fede ved en praktik på en mellemstor tegnestue som SKALA er, at man får udfordret sin lidt skolede måde at tænke på. Her er man del af et team, og det arkitektfaglige arbejde skal udføres under nogle andre ”regler” end på skolen – for her er der faktisk en rigtig kunde ude i den anden ende, som har en del at skulle have sagt. Det er faktisk lidt nervepirrende og det gør, at man lige opper sig lidt mere og kvalitetstjekker en ekstra gang, siger Katrine og tilføjer:

- Og så lærer man som praktikant også at arbejde sammen med kolleger, der har andre faglige baggrunde end en selv, som for eksempel bygningskonstruktørerne – og det er også en lærerig og relevant erfaring at få.

 

tre