Mød Leonora Mød Leonora

"MAN BLIVER HURTIG EN DEL AF TEGNESTUEFAMILIEN"

Nisseløjer, sociale arrangementer og sparring med fagligt skarpe kolleger er nogle af ingredienserne i Leonora Monses praktikforløb hos SKALA Arkitekter.

Leonora Monse studerer til bygningskonstruktør på VIA University College i Aarhus og har været tilknyttet SKALA Arkitekters tegnestue i Horsens i sit praktikforløb. 

- I min praktikperiode hos SKALA Arkitekter oplevede jeg fra første dag stor åbenhed. Jeg blev mødt med et indtryk af, at tegnestuen allerede inden min opstart havde forberedt og gjort sig klar til, at jeg skulle komme. Jeg oplevede også, at man som praktikant hos SKALA Arkitekter hurtig bliver en del af deres tegnestuefamilie, og at man fagligt og socialt bliver taget med på lige fod med de andre medarbejdere. SKALA gør meget ud af, at medarbejderne har et godt socialt miljø, hvortil der afholdes flere sociale arrangementer.

Leonora har været en integreret del af tegnestue-holdet fra dag ét. Det blev især tydeligt ved juletid, hvor Leonora vandt stor respekt, da hun løb med sejren som ”årets drillenisse,” efter at have taget fusen på sine ældre kolleger med blandt andet falske p-bøder og en skjult ringeklokke i bogreolen.

Indblik i alle detaljer

Men det er ikke kun de gode forhold rent socialt og arbejdsmiljømæssigt, som Leonora fremhæver efter at have afsluttet sit praktikforløb. Praktikperioden har også indfriet Leonoras faglige målsætninger og levet op til hendes ønsker for forløbet:

- Jeg har fået lov til meget mere, end jeg havde forventet. Jeg har i min praktikperiode blandt andet fået mulighed for at følge og projektere på et etagebyggeri i hovedprojekt, samarbejde og opstarte to nye rækkehus-projekter med arkitekterne, projektere til tilbudsgivning på nye produktionshaller og hjælpe med andre mindre projekteringsopgaver, når der var behov for det, siger Leonora og fortsætter:

- I forbindelse med projekterne har jeg fået indblik i alle detaljer, som for eksempel kvalitetssikring, kontrakter, udarbejdelse af beskrivelser. Jeg har været med til en masse forskellige projektmøder internt og ude af huset, hvor der har været møder med myndigheder, bygherrerådgiver, ingeniør, entreprenør, opstarts- og byggepladsmøder – og så har jeg fået indsigt i og deltaget i bygningsregistreringer med tilhørende kontrol.

Man kan forvente at lære meget

Leonora afslutter med et skulderklap til SKALA som praktiksted:

- Projekteringsmæssigt synes jeg, at SKALA Arkitekter er skarpe og har nogle dygtige folk, som er interesseret i- og som giver sig tid til at lære fra sig. Her kan man forvente at kunne komme til at lære meget, så jeg kan varmt anbefale at søge en praktikplads hos SKALA Arkitekter. Jeg har ikke fortrudt mit valg et eneste sekund.

Mød Leonora