Eftertragtede seniorboliger i Esbjerg afleveret

Eftertragtede seniorboliger i Esbjerg afleveret

18.12.2018

Seniorerne i Esbjerg har nu fået flere boliger i eftertragtet bofællesskab. SKALA Arkitekter har netop afleveret 36 boliger til Esbjerg Kollektivhus, som oplever stor efterspørgsel fra byens ældre borgere – flere hundrede står på ventelisten.

Behovet for seniorboliger stiger i takt med, at vi lever længere – i 2040 vil en fjerdedel af danskerne være over 65 år. Samtidig viser undersøgelser, at en stor del af de ældre danskere føler sig ensomme. Ifølge Ældre Sagen lider 50.000 af vores ældre medborgere af ensomhed - og derfor er seniorbofællesskaber i høj kurs som et alternativ til et ensomt liv i den tredje alder.

Det gælder også i Esbjerg, hvor Esbjerg Kollektivhus netop er blevet udvidet med 36 nye seniorboliger med fællesfaciliteter. Her står seniorerne i kø til bofællesskabet, og ventelisten taler sit tydelige sprog: i skrivende stund er 250 borgere skrevet op til boligerne, som er forbeholdt personer i alderen 50 år og op.

36 boliger netop afleveret

Byggeriet er netop blevet afleveret til den selvejende institution Esbjerg Kollektivhus, som dermed kan byde de første 36 beboere velkommen som del af det eksisterende Kollektivhus fra 1967. 

Det er SKALA Arkitekter, som har udviklet og skitseret projektet i samarbejde med Kuben.

-Vi har haft en rigtig god proces med de andre parter på projektet og med bygherre. Vi er kommet frem til en god løsning, hvor vi har disponeret og skitseret boligerne i seks etager, så der rent arkitektonisk er en sammenhæng med den eksisterende bebyggelse i ti etager, lyder det fra Emil Simonsen, partner i SKALA Arkitekter.

Han tilføjer, at der i processen har været fokus på at inddrage de kommende beboere og høre deres ønsker til fremtidens seniorbofællesskab.

Fremtidssikret byggeri møder fremtidens efterspørgsel

Resultatet er en solid bygning, der løfter hele bebyggelsen rent arkitektonisk. Bygningens sydvendte facader er karakteriseret af altaner med glasfronter og trælameller, mens de nordvendte facader er udført med en træbeklædning, der vil patinere flot i en grå farve med tiden. I det hele taget er der tænkt i bæredygtige og robuste materialer, som for eksempel naturskiffer og træ, der ikke kræver stor vedligeholdelse:

 - Det sikrer et byggeri, som vil stå sundt og solidt i mange år frem. Det er vigtigt, at det er fremtidssikret, for tendensen med bofællesskaber til ældre vil kun stige i de kommende år, siger Emil Simonsen, som kan nikke genkendende til den stigende interesse for seniorbofællesskaber i markedet:

 -Der er ingen tvivl om at bofællesskaberne er eftertragtet, det mærker vi over hele landet. På det aktuelle projekt i Esbjerg har vi da også disponeret plads til en etape 2, slutter Emil Simonsen.

Læs mere om projektet her