FØRSTE SPADESTIK PÅ 144 BOLIGER I VIBORG BANEBY

FØRSTE SPADESTIK PÅ 144 BOLIGER I VIBORG BANEBY

23.05.2019

Første spadestik på 144 udlejningsboliger i Viborg er nu taget. SKALA Arkitekter har stået for analyse, helhedsplan og visioner for projektet.

Onsdag den 22. maj var der første spadestik på de boliger i Viborg Baneby, som pensionsselskabet PFA, SKALA Arkitekter og Ejegod Ejendomme nu er i gang med at realisere.

Det markerer startskuddet for opførelsen af 144 boligerne, som skal bygges frem mod 2021 i den nye bydel.  At der er tale om et visionært udviklingsprojekt, som vil sætte sit præg på den nye bydel, er der ingen tvivl om efter dagens spadestik.

- Projektet og banebyen er det mest attraktive og spændende område i Viborg, og det skaber en fantastisk sammenhæng imellem den nye og gamle bydel, sagde byens borgmester, Ulrik Wilbek, da han holdt tale under det festlige arrangement.

Til spadestikket bød Ejegod Ejendomme velkommen, mens domprovst Thomas Frank og Dansk boligbyg også sagde et par ord.

Milepæl nået for en levende bydel

Ejegod Ejendomme står i front for projektet med SKALA Arkitekter som samarbejdspartnere, og her er man glad for at se det spændende projekt begynde at tage form, efter det har været i støbeskeen i mange måneder. 

SKALA Arkitekter har udarbejdet analyse, helhedsplan og visionerne for projektet som Ejegod Ejendommes samarbejdspartner.

- Vi er glade for at nå denne milepæl på projektet og at vi er med til at skabe en bydel, hvor forskellige mennesker i forskellige aldre bor side om side. Der er ingen tvivl om at byen får en ny, levende bydel i et område der tidligere var et industriområde. Viborg Baneby er fuld af spændende udviklingsprojekter, siger Emil Simonsen, som er bygherrerådgiver og udviklingschef fra SKALA Arkitekter.

Han henviser dermed til, at de 144 boliger, som nu er taget spadestik til er egnet til udlejning til forskellige typer beboere – for de spænder over to-værelses lejligheder på 68,5 m2 til fire-værelses lejligheder på 100 m2 .

Byggestilen er inspireret af townhouses og de opføres i kvalitetsmaterialer i gyldne nuancer, der efterligner naturens farvespil.

Viborg Baneby var tidligere et industriområde og ligger syd for banegården – området omdannes nu til en levende og bæredygtig bydel, der breder sig ud over 70.000 m2, med attraktive boliger. 

Læs mere om projektet