Første spadestik på bocenter i Herning

Første spadestik på bocenter i Herning

08.08.2019

Når ti nye boliger står klar på bostedet Rosenholm til sommer, giver det beboerne på stedet helt nye muligheder for aktiviteter både indendørs og udendørs.

Rosenholm er et bosted for voksne udviklingshæmmede i Herning og det udvides nu med ti boliger og tre aflastningspladser.

Onsdag var beboere og deres familier, medarbejdere og teamet bag byggeriet samlet på Rosenholm for at tage første spadestik til den helt nye afdeling.

Nye muligheder for beboerne

- Det er dejligt at sætte noget i gang, der vil gavne hele handicapområdet, sagde Anne Marie Nørgaard fra kommunens Social- og sundhedsudvalg, da hun skulle tage spadestikket. Det fik hun hjælp til af en af beboerne på stedet.

Og stedets centerleder Mona Herskind fremhævede de nye muligheder, tilbygningen skaber:

- Det gør det muligt at tilbyde vores beboere en større vifte af aktiviteter. Det kan være at tegne og male og noget med musik. Dagcentrets udearealer giver os mulighed for flere aktiviteter som at lave bål. Det er muligheder, vi ikke rigtig har i dag.

SKALA Arkitekter står bag det nye byggeri fra idé til udførelse i et team med Penta byg, og her glæder man sig til at se det nye byggeri tage form:

- Vi har et rigtigt godt samarbejde med både kommunen og bostedet, og vi kan næsten ikke vente med at se det nye byggeri stå klar til sommer 2020, siger Mads Malmkjær fra SKALA Arkitekter.

Læs også mere om spadestikket hos Herning Folkeblad

tre tre tre