Helhedsplan med 144 nye boliger i Viborg Baneby

Helhedsplan med 144 nye boliger i Viborg Baneby

30.01.2019

Pensionsselskabet PFA, SKALA Arkitekter og Ejegod Ejendomme realiserer 11.000 kvadratmeter nye boliger i Viborg. Det visionære udviklingsprojekt, der omfatter 144 blandede boliger, skal opføres i Viborgs nye bydel Viborg Baneby. 

De 144 nye boliger i Viborg bliver lejligheder til flere behov og målgrupper lige fra to-værelses lejligheder på 68,5 m2 til fire-værelses lejligheder på 100 m2. Boligerne opføres frem mod 2021 og de ligger i den nye bydel Viborg Baneby i centrum af byen. Det, der tidligere var et industriområde syd for banegården, omdannes nu til en levende og bæredygtig bydel, der breder sig ud over 70.000 m2, med attraktive boliger. 

Ejegod Ejendomme står i front for denne udvikling, og SKALA Arkitekter har som samarbejdspartner udarbejdet analyse, helhedsplan og vision for bolig-projektet:

-Hos SKALA er vi stolte over at være katalysator for et visionært projekt, der i den grad løfter en hel bydel. Det er et stort ønske, der går i opfyldelse, når vi ser et projekt, som vi igennem lang tid har udviklet på og disponeret, bliver til realitet. Og jeg glæder mig til at se Viborg Baneby gå fra at være et udtjent industriområde til et sted med boliger, liv og andre tilbud til borgerne, siger Emil Simonsen, partner i SKALA Arkitekter. 

Viborg er inde i en positiv udvikling i disse år, hvor indbyggertallet vokser. Med øgede investeringer i arbejdspladser og erhvervsliv samt en øget befolkningstilvækst, er Viborg Kommune i kraftig udvikling, og bliver i højere grad et centrum for kulturliv, sundhed, erhvervsliv og udvikling, og det skaber grobund for udvikling af attraktive boliger i provinsen.

Fakta om Viborg Baneby:

  • Banebyen er et tidligere industriområde på 70.000 m2 som i disse år er under udvikling. Det bliver en levende bydel med institutioner, erhverv og boliger til op mod 3.500 nye beboere.

  • Banebyen bliver en alsidig, attraktiv og aktiv bydel, som rummer stribevis af muligheder for områdets beboere, kommunens borgere og besøgende.

  • Bydelen ligger i naturlig forlængelse af Viborgs centrum, bundet sammen af Banebroen og tre andre adgangsveje tæt på byens trafikale knudepunkter og med direkte adgang til de grønne områder ved Søndersø.

Læs mere hos pfa.dk

Læs mere om projektet