Lindbjergskolen kåret til årets skolebyggeri 2020

Lindbjergskolen kåret til årets skolebyggeri 2020

18.06.2020

ÅRETS SKOLEBYGGERI 2020: LINDBJERGSKOLEN VINDER

Vi er meget stolte over at Nohrcon har overrakt prisen for Årets skolebyggeri 2020 til projektteamet bag Herning Kommunes nye, lokale kraftcenter: Lindbjergskolen i Hammerum. En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde tilsammen, at Hammerums helstøbte skole fortjente den prestigefulde pris i år. Juryen kaldte bl.a. skolen for et virkelig lækkert børnemiljø med stor mulighed for udfoldelse, bevægelse og ikke mindst læring. Borgmesteren takker alle involverede i projektet for at have skabt et så helstøbt byggeri, hvor man føler sig velkommen, fra det øjeblik man træder ind.

Vi har blandt andet stået for landskabs- og udearealer samt fællesarealer i regi af tegnestuen Mutopia, som nu er en del af SKALA Arkitekter. 

”Jeg er meget glad for at Lindbjergskolen har fået denne pris, og ikke mindst juryens bemærkning omkring børnenes bevægelighed og læring. I uderummene har vi haft stor fokus på at differencerne skolegårdsmiljøet til de forskellige aldersgrupper, indskolingen, mellemtrin og udskoling, for at skabe stærke interne fællesskaber - ’den lille skole i den store’. Vi har skabt forskellige lærings- og udemiljø som dækker forskellige behov, både med hensyn til bevægelighed og sociale rum. Landskabet bliver omkranset af det røde bevægelsesloop, som blandt andet forbinder eksterne stisystemer fra lokalområdet. Intentionen er at lokalområdet kan bruge området på skolen, også udenfor skolens lukketid.” udtaler Henrik Ulsfort, landskabsarkitekt på Lindbjergskolen.

Teamet består af desuden af:
Årstiderne Arkitekter
Sweco
KPC – udviklings- og entreprenørselskab
Autens

Bygherre:
Herning Kommune


 Læs mere om projektet her