Boliger på færgelejet klar til indflytning

Boliger på færgelejet klar til indflytning

22.10.2019

På færgelejet i Nyborg rykker beboerne nu ind i de 62 nybyggede lejligheder med havudsigt, som står klar på havnen. Med høj æstetisk og arkitektonisk kvalitet mimer bygningerne det velkendte skandinaviske bådhusmotiv – og boligerne er særdeles eftertragtede.

DSBs tidligere færgeleje i Nyborg er under forandring. Her vokser et helt nyt byområde frem på havnekanten under visioner om, at det skal udvikles til et attraktivt sted at bo og leve - og det er i den grad i fuld gang med at blive realiseret.

Nu står en stribe helt nye boliger klar til indflytning på Midtermolen. De 62 boliger er netop afleveret til Pædagogernes Pension (PBU), som dermed kan byde beboere velkomne i 52 lejelejligheder og 10 penthouse-ejerlejligheder på havnen.

Et maritimt greb
Mens Kuben Management står bag projektet som projektudvikler og bygherrerådgiver, står SKALA Arkitekter bag den arkitektoniske vision og det enkle arkitektoniske greb, som matcher den unikke beliggenhed i første række og det maritime miljø i øvrigt. Netop grebet afkodes og forstås meget nemt, og møder positive tilkendegivelser i byen:

- Med den gentagende gavlhusstruktur har vi skabt tydelige referencer til skandinaviske bådhuse, hvor sejlbåde og havnemateriel traditionelt blev opbevaret. Dermed har vi med et maritimt greb skabt et genkendeligt, imødekommende udtryk, siger udviklingschef Emil Simonsen fra SKALA Arkitekter.

Lang venteliste
At arkitekterne er lykkedes med at skabe et attraktivt boligområde, som er tilpasset et moderne og aktivt liv, tæt på byen og vandet, vidner de lange ventelister om. Allerede i foråret, da den første prøvelejlighed åbnede, var mere end 600 personer skrevet på ventelisten for at komme til at bo i en af de lyse og indbydende boliger lige ned vandet.  Folk vil altså meget gerne bo i et sort havnehus med spidst tag og runde vinduer og i en lys og velindrettet bolig med vestvendte altaner og udsigt til vandet.

Et helstøbt område
De 62 boliger på Midtermolen bliver del af en ny, offentlig havnepromenade, som SKALA Arkitekter også har tegnet, og det for Nyborg Kommune. I det hele taget er der tale om et spændende område under udvikling i Nyborg.

-Vi har haft en rigtig god proces med de andre parter på projektet og med bygherre. Og jeg synes, vi er lykkedes med at skabe et solidt byggeri og havneområde, der rent arkitektonisk og æstetisk går op i en højere enhed med den unikke placering på havnen og hvor der er en klar og helstøbt arkitektonisk linje, siger Emil Simonsen.

Fakta om de 62 boliger på Midtermolen i Nyborg
-Projektet udgøres af to aflange bygningskroppe i tre og fire etager

-Husene i tre etager er orienteret mod havnebassinet og kig til den fremtidige lystbådehavn med Nyborg by bagerst mod vest. I den anden retning mod øst, har boligerne kig til Storebælt.

-Husene i fire etager er disponeret yderst på Midtermolen, så de har kig til Nyborg by og Storebælt med et uforstyrret panorama mod syd.

-Bag ved de to bygningskroppe mod nord/øst udlægges et tilhørende parkeringsområde indpakket i grønne buske og træer, der fremstår som et rekreativt og grønt område.

FILM: Se en dronefilm af projektet her 

Fakta: Ejer- og lejeboliger på DSB’s gamle færgeleje i Nyborg, Midtermolen.

Areal: 6.500 kvm

Bygherre: Pædagogernes Pension (PBU)

Bygherrerådgiver: Kuben Management

Arkitekt: SKALA Arkitekter

Totalentreprenør: CJ A/S

Byggeperiode: Marts 2018 – Oktober 2019

Se også: www.nyborg-midtermole.dk

fire tre Boliger på færgelejet klar til indflytning fire Boliger på færgelejet klar til indflytning tre fire