Østjysk Boligselskab af 1976 og SKALA Arkitekter bag nyt demensplejecenter

Østjysk Boligselskab af 1976 og SKALA Arkitekter bag nyt demensplejecenter

27.05.2019

I Hedensted Kommune er forarbejdet til et helt nyt demensplejecenter godt i gang. SKALA Arkitekter er, med Karlsson Arkitekter som underrådgiver, valgt til at udvikle centret for bygherre, Østjysk Boligselskab af 1976. Centret forventes at stå klar i 2022.

Det bliver et stærkt team med rødder i det østjyske, som skal udvikle det nye demensplejecenter i Hedensted.

SKALA Arkitekter og Østjysk Boligselskab står bag det forarbejde, som danner grundlag for, at Østjysk Boligselskab er udvalgt til den spændende opgave, der omfatter 60 boliger, 7 aflastningsboliger, et demenscenter samt service- og fællesarealer.

Den almene boligorganisation Østjysk Boligselskab skal varetage projektet som bygherre og ejer. På arkitektsiden er det SKALA Arkitekter med Karlsson Arkitekter som underrådgiver, der skal rådgive og udvikle projektet for Østjysk Boligselskab, mens Hedensted Kommune skal varetage ledelsen af det nye center efter aflevering.

Et erfarent team

Der er tale om et erfarent team, som har prøvet kræfter med lignende opgaver før.

-Vi har haft et rigtig godt samarbejde med SKALA Arkitekter på tidligere projekter, og derfor har vi forventninger om endnu et godt og velgennemført projekt, lyder det fra Helle Bro Pedersen, Østjysk Boligselskab.

Hun henviser dermed til boligprojektet Constantiaparken i Hedensted som eksempel på et vellykket samarbejde mellem de to parter.

Demensvenlige rammer

Også hos arkitekterne ser man frem til samarbejdet og til at tage fat på projektet. Både SKALA Arkitekter og Karlsson Arkitekter har solid erfaring med at skabe demensvenlige rammer for mennesker med særlige behov for pleje og omsorg. Det handler helt overordnet om at skabe tryghed og hjemlige omgivelser, hvor beboeren trygt kan bevæge sig rundt. 

- Vi er glade for at være del af teamet, og være med helt fra udvikling af projektet, lokalplanudarbejdelse og brugerinddragelse, siger Emil Simonsen fra SKALA Arkitekter og tilføjer:

- Sammen med Karlsson Arkitekter glæder vi os til at gå i gang med projektet og skabe omgivelser, der giver en meningsfuld dagligdag for beboerne og som understøtter såvel fællesskabet som den enkelte på demensplejecentret.

Fakta om projektet: Demensplejecenter i Hedensted

Bygherre: Østjysk Boligselskab

Rådgiver: SKALA Arkitekter med Karlsson Arkitekter som underrådgiver

Tidsmæssigt vil udvikling, byggegrundskvalificering og lokalplanudarbejdelse foregå i indeværende år, hvorefter den endelige udbudsform bestemmes. Projektering er planlagt til at foregå i 2020, mens byggeriet udføres i 2021/ 2022.

fire