Rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens Rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens

Rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens

18.08.2020

SOL OVER BRAHES BAKKE

Under en varm og skinnende sol var der torsdag d. 13. august rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens. Det gode vejr gjorde de 12 nye boligblokke ret, der alle falder naturligt ind mellem Bygholm Sø og eksisterende boligområder.

De nye boliger er opført for Pædagogernes Pensionskasse, PBU, og består til sammen af 72 lejeboliger i forskellige størrelser og prisklasser. Den 20 000 m2 store naturgrund er købt i fællesskab med Domea og Danhaus, hvor der på sigt skal opføres yderligere 70 boliger. Foruden at placere sig ved natur og skov, placerer Brahes Bakke sig tæt på både Horsens centrum, indkøbsmuligheder og motorvejen.

NATUREN SOM INSPIRATION
SKALA Arkitekter har været arkitekter på projektet, hvor visionen har været at indpasse arkitekturen i det eksisterende landskab og terræn. Bygholms smukke bevaringsværdige landskab byder blandt andet på Bygholm Sø og store rekreative arealer tæt på skoven. Som også Horsens borgmester, Peter Sørensen, fremhævede til åbningstalen, kan lejlighedernes kommende beboere nyde godt af det naturskønne område fra deres altaner. Her smelter ude- og indeliv sammen, hvor beboerne kan følge med i årstidernes skiften fra første række.

Bygningskonstruktør Mik Laugesen fra SKALA Arkitekter beskriver naturen som projektets røde tråd, hvor der har været fokus på at skabe godt udsyn fra alle lejlighederne. Samtidigt fremhæver han projekteringsfasen og byggeprocessen som spændende, hvor et godt samarbejde på tværs af teams og fagligheder har været gennemgående.

Det har været et ønske om at forstærke landskabets dynamik ved at variere bygningerne i højde og materialevalg. En variation i bygningernes facade er med til at underbygge bygningernes individuelle karakter, og er samtidig med til at tilføje bygningerne deres særpræg. Bygningerne veksler mellem skiffer og tegl med forskellige nuancer og forbander, hvor variationen i stoflighed og materialitet indarbejder sig i naturens varierende udtryk, fortæller arkitekt Julie Ankjær fra SKALA Arkitekter. 

Lejlighederne er klar til indflytning vinteren 2020/2021. 

BRAHES BAKKE ER OPFØRT I SAMARBEJDE MED:
Bygherre: PBU – Pædagogernes Pension
Bygherrerådgiver: Kuben Management
Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S
Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S

Læs mere om projektet her 

Rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens Rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens Rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens