Rejsegilde på Solstrålen

01.11.2019

Børnehuset Solstrålen i Hatting har vokseværk, og får nu en ny tilbygning, som skal rumme op mod 85 børn. Forleden kunne vi fejre rejsegilde på den nye bygning sammen med Solstrålens store børneflok.

- I projektet har vores tilgang været at tænke bæredygtighed ind i den nye bygning, og derfor har vi arbejdet med et bæredygtigt materialevalg. Når man vælger at bygge med træ har det gevinster for både miljøet og for indeklimaet - og så fremmer det byggeprocessen, siger Kent Jørgensen fra SKALA Arkitekter, der står for byggeledelsen på Solstrålen.

At man har tænkt i bæredygtige materialer kunne man tydeligt se ved rejsegildet, for bygningens bærende konstruktioner står opført i træ. Længere henne i byggeprocessen får man at se, at bygningen også får et grønt sedum-tag, og bygningens udvendige beklædning bliver ubehandlet træ, der kommer til at patinere flot.

Fleksible rum
Indvendigt er der tænkt i fleksible løsninger med lette vægge og en indretning, der understøtter institutionens mulighed for at bruge rummene på forskellige måder i løbet af dagen.

Med sine 700 kvm, er den nye bygning en fordobling af Børnehuset. For at det ikke skal virke for overvældende for børnene med en så stor institution, bliver der med den nye tilbygning mulighed for at opdele institutionen, for eksempel i to mindre afsnit med hver sin indgang og bundet sammen af et fællesrum. Det er med til at fremme oplevelsen af nærhed og overskuelighed for børnene.

Børnehuset forventes at stå klar til sommer.

Læs mere om projektet

tre