SKALA Arkitekter præmieret i konkurrence om nyt norsk byrum fire

SKALA Arkitekter præmieret i konkurrence om nyt norsk byrum

13.06.2019

SKALA Arkitekter præmieres i en åben, international arkitektkonkurrence for sit forslag til helhedsplanen af rådhuspladsen i Oslo-forstaden Ski. Arkitekterne får sammen med fem andre tegnestuer en delt tredjeplads i et stærkt felt af 32 tegnestuer i alt.

Det blev til en flot, delt tredjeplads til danske SKALA Arkitekter ved præmieoverrækkelsen torsdag på rådhuset Ski. Den åbne arkitektkonkurrence omfatter en større transformationsopgave af rådhuspladsen i Ski, som skal omdannes til et rekreativt byrum, der indbyder til mange forskelligartede aktiviteter.

Der var i alt 32 deltagende teams fra hele Norden i konkurrencen, hvoraf syv blev præmieret ved præmieoverrækkelsen torsdag. Første pladsen gik til Urban Power, andenpladsen til Arkitema og SKALA Arkitekter vandt en delt tredjeplads sammen med de øvrige fem tegnestuer i vinderfeltet.

Dommerkomiteen fremhæver SKALA Arkitekters projektforslag med følgende ord:

- Etter juryens vurdering har prosjektet er overordnede grepet som er interessant og bidrar til varierte møteplasser som er inviterende for forskjellige brukergrupper. Konseptet i sin mønstrede oppdeling, skaper muligheten for å skape en spennende og opplevelsesrik plass.

Særtræk fra kulturlandskabet integreret
SKALA Arkitekter har integreret tværfaglige kompetencer inden for såvel byggeri som landskabsarkitektur i projektforslaget, der skaber et nyt, identitetsskabende og levende byrum, som gør byen attraktiv for både borgere, erhvervsliv og besøgende året rundt.

- Vi er super stolte over at være med i vinderfeltet blandt meget dygtige kolleger og andre flotte konkurrenceforslag. Vi har skabt et projekt, hvor de mange ønsker, der har været fra bygherre og fra byens borgere tilgodeses og går op i en højere enhed med et meget solidt greb og et gennemarbejdet projekt, siger direktør i SKALA Arkitekter, Kurt Ankjær, der samtidig ønsker Urban Power tillykke med deres førsteplads i arkitektkonkurrencen.

Han tilføjer: 

- I vores vision har vi taget afsæt i den særegne natur, der kendetegner Ski og hylder dette. Vi har skabt en helhedsplan, der er tilpas løst programmeret og så har vi inddraget geometriske elementer, der skaber en samlet plads, som tjener mange forskelligartede formål. Alt i alt et projekt, vi kan være meget stolte af.

Etablerer sig i Norge
SKALA Arkitekter har for nylig etableret sig med tegnestue i Oslo og er således godt i gang med at få foden inden for på det norske marked, blandt andet i kraft af gode samarbejder med andre aktører i byggeriet.

- At vi bliver præmieret i konkurrencen her foran andre dygtige kolleger giver os mere blod på tanden i forhold til at etablere os her i Norge, slutter Kurt Ankjær.

Fakta om projektet

  • Nyt byrum i byen Ski på 9.000 kvm
  • Rådhuspladsen i Ski består af Øvre og Nedre Torg
  • Bygherre: Ski Kommune
  • Projekterne er afleveret anonymt i den åbne konkurrence
  • 32 tegnestuer har deltaget i konkurrencen og syv er præmieret 

Læs mere her

 

fire fire fire