SKALA Arkitekter tegner cirkulært boligbyggeri i Middelfart

SKALA Arkitekter tegner cirkulært boligbyggeri i Middelfart

10.07.2019

SKALA Arkitekter vinder opgaven om 40 almene familieboliger i Middelfart i et totalentrepriseteam med BM Byggeindustri og Dominia. Projektet udmærker sig ved høje ambitioner om bæredygtighed og cirkulær økonomi.

I løbet af 2021 vil 40 nye, bæredygtige almene boliger stå klar til en stribe moderne børnefamilier ved Lillebælt. Det er Middelfart Kommune og den almene boligorganisation Civica, der er gået sammen om at realisere projektet ”Ranunkelhaven”- og det med høje ambitioner om bæredygtighed.

SKALA Arkitekter er del af vinderteamet, og her har man i sit projektforslag arbejdet videre med de stærke ambitioner om flest mulige bæredygtige kvaliteter i såvel social, miljømæssig og økonomisk forstand.

- Vi er meget glade for at vinde opgaven med fremtidens moderne familieboliger i Ranunkelhaven. Vi har udarbejdet et forslag, hvor arkitekturen både taler ind det trygge og nære familieliv i den menneskelige skala og den store landskabsskala udenfor, hvor de storslåede rammer lige ud til Lillebælt er en helt afgørende attraktion, lyder det fra Kurt Ankjær, direktør i SKALA Arkitekter.

DGNB Guld-certificering med Frame

SKALA Arkitekters skitseforslag lægger op til en DGNB Guld-certificering. At byggeriet har potentiale til at nå helt op på en guld-certificering skyldes blandt andet, at der er tænkt genbrug af overskudsjord ind i løsningen, beplantning, der sikrer biodiversitet, tilgængelighed samt fadematerialer og præfabrikerede elementer, der kan demonteres og dermed indgå i en cirkulær tanke.

-I projektet benytter vi Frame til at understøtte og styre bæredygtighedsambitionen, for vi har gode erfaringer med, at det sikrer en helhed for byggeriet og en høj kvalitet, lyder det fra Kurt Ankjær.

Han henviser dermed til værktøjet, platformen og metoden Frame, der sikrer, at byggeriets parter har et fælles ”bæredygtighedssprog.”

Høje arkitektoniske ambitioner

De 40 familieboliger placeres i smukke omgivelser, rammet ind af den gamle og den nye Lillebæltsbro. Og parterne bag projektet kan nu se frem til, at byggeriet snart kan realiseres:

-Vi er glade for, at det endnu engang kan lade sig gøre at opføre et bæredygtigt byggeri til vores beboere, der samtidig holder en fornuftig huslejepris, siger Byggechef i Civica Bente Karlskov i en meddelelse*.

Ved Middelfart Kommune glæder man sig også over det nye projekt:

-Byggeriet lever til fulde op til vores høje ambitionsniveau på det arkitektoniske område. Denne gang viser vi i Middelfart, at man kan bygge både bæredygtigt og smukt inden for den økonomiske ramme, som boligforeninger er underlagt, siger Kristian Kipp, som er Arkitekt MAA i Middelfart Kommune i en meddelelse*.

*Læs mere hos Civica: "Civica opfører endnu en bæredygtig boligafdeling" 

fire fire tre