SKALA Arkitekter vinder 31 masterplaner

SKALA Arkitekter vinder 31 masterplaner

11.04.2019

Hele 31 skoler og institutioner står for at skulle renoveres og moderniseres i Nordfyns Kommune. I første omgang udarbejdes helhedsplaner på området – en opgave, som SKALA Arkitekter har vundet.

7 folkeskoler, 7 afdelingsskoler og 17 børnehaver. Institutionerne i Nordfyns kommuner går en spændende tid i møde, når de over de kommende år står for at skulle moderniseres og renoveres.

SKALA Arkitekter har vundet opgaven med at skabe fremtidssikrede helhedsplaner for skole- og børneområdet. Planerne skal danne grundlag for de kommende års renoverings- og vedligeholdelsesopgaver – og det med fokus på at opdatere kommunens institutioner, så de får moderne rammer for læring og trivsel.

- Vi glæder os til at løfte opgaven og være med til at sætte præg på fremtidens børne- og skolemiljø på Nordfyn, hvor vi bringer vores mangeårige erfaring på området i spil. Det gælder såvel erfaring med skole- og institutionsbyggeri og med helhedsplaner. Som rådgivere er det en spændende opgave for os at være med til at skabe bedre forhold for børn og personale i institutionerne og sikre bæredygtige og fremtidssikrede løsninger, siger CEO i SKALA Arkitekter, Kurt Ankjær.

Samspil mellem inde og ude

Masterplanerne skal både tage højde for at skabe bæredygtige bygninger med god komfort og sundt indeklima. Og så skal bygningsmassen opdateres så de imødekommer nutidens krav til et godt læringsmiljø og til den pædagogiske linje i den enkelte institution.

Derudover bliver der lagt stor vægt på samspillet mellem ude- og indearealerne, der blandt andet skal sikre bevægelse og motorik i børnenes hverdag.

Brugerinddragelse afdækker behov

SKALA Arkitekter har solid erfaring med lige netop skoler og institutioner. Som det første tager arkitekterne hul på brugerinddragelses-processerne, som skal afdække de specifikke behov, der er i de enkelte institutioner.

Foto: Billundskolen