Skolebørn og sommerferie

28.06.2019

Fredag kunne skolebørn over hele landet gå på velfortjent sommerferie efter endnu et skoleår under den nye skolereform. Reformen bragte som bekendt længere skoledage med sig og dermed også nye krav til indretning og læringsmiljøer på landets folkeskoler.

I SKALA Arkitekter har vi solid erfaring med at renovere skoler, så de først og fremmest skaber bedre trivsel for børn og voksne, så de får sunde læringsmiljøer, der lever op til de nye og fremtidens krav til læringsmiljø.

Det handler blandt andet om at skabe et godt indeklima og god akustik, så børnene får de mest optimale rammer for at tilegne sig viden i løbet af den længere skoledag. Det handler også om kloge kvadratmenter, og hvordan skolerne skal bruges til flere formål, så vi skaber en naturlig sammensmeltning mellem skole, foreninger og kulturliv - og så skolen kan fungere optimalt på tværs af alder og faglighed.

For eksempel på Kirstinebjergskolen i Fredericia, hvor vi hen over foråret har faciliteret en række workshops og været på inspirationstur med brugerne.

Det har vi gjort for at skabe et koncept for Fremtidens læringsmiljø i udskolingen på skolerne i Fredericia. Se filmen fra en af de workshops ovenfor.

 

Skolebørn og sommerferie