Bofællesskab i Skødstrup

Bofællesskab i Skødstrup

I Skødstrup ved Aarhus ligger et bofællesskab, som er indrettet til fysisk og psykisk handicappede.

Her har vi været totalrådgiver på et projekt over flere faser, som omfatter nye plejeboliger. Byggeriet består af 50 boliger, hvoraf 14 boliger er indrettet til særligt plejekrævende beboere.

I projektet har det været vigtigt at skabe gode boliger og forskellige fællesarealer, der består af servicecenter med personalefaciliteter, café og produktionskøkken.

Dertil har det været vigtigt at skabe gode udeophold for beboerne. Vi har indrettet området med forskellige sansehaver og afskærmede opholdsområder, der giver tryghed for den enkelte beboer, samtidig med at en oplevelsesrigdom kan indgå i beplantning og indretning. Vi har også tænkt voksengynger og andre sanseelementer ind i udearealerne, så det er indrettet til at gå på opdagelse i og møde forskellige behov.

I projektet har vi også haft fokus på at øge effektiviteten for plejepersonalet og imødekomme en fremtid, hvor der er færre hænder til at varetage plejeopgaver. Personalets arbejdsgange optimeres og ressourcerne frigives derved til samvær med beboerne.

ADRESSE: Tronkærgårdsvej 102, Skødstrup

YDELSE: Totalrådgivning

AREAL: 1.900 m2

fire