Brahes Bakke - Helhedsplan

Brahes Bakke - Helhedsplan

BRAHES BAKKE - 130 BOLIGER MED LANDSKABDSKIG

Brahes Bakke i Horsens omfatter 130 private og almene lejeboliger omkranset af næsten eventyrlig landskabsidyl, som vi fra start har tillagt et stort potentiale.

Boligerne klynger sig sammen i mindre grupper, der omkranser et åbent gårdmiljø. Gennem arkitekturen skaber vi gode rammer for ophold i nærmiljøet med beplantning og bløde, grønne belægninger, der aktiverer mellemrummene mellem husene.

Med den landskabelige skala for øje har vi sikret landskabskig fra alle boliger - til marker, skov og kulturhistoriske levn.

EN MANGFOLDIG BEBOERSAMMENSÆTNING

I samspil med den dynamiske natur har det også været essentielt at skabe et boligområde, der underbygger og inviterer til en mangfoldig beboersammensætning.

Helt konkret løser vi denne opgave med blandede ejerformer og med forskellige størrelser boliger i blandet bebyggelse; en opgave, som vi ifølge Jane Clausen, projektleder for Domea, er lykkedes med:

”De 40 nye almene boliger bliver endnu skønnere, end vi havde regnet med. De forskelligartede boliger tiltrækker en blandet beboersammensætning - både de unge og de ældre, som alle har det tilfælles, at de ønsker at bo i naturen, men tæt på byen. Og det kan vi i den grad give dem på Brahes Bakke,” sagde hun i forbindelse med rejsegildet den 26. august 2021.

Boligerne er opført af flere omgange – mens sidste etape, der omfatter 40 almene lejeboliger, er klar til at huse beboere fra oktober 2021.


Læs mere om helhedsplanen for området, som vi også har udarbejdet

Eller læs mere om projektet hos Kuben Management

fire Brahes Bakke - Helhedsplan fire Brahes Bakke - Helhedsplan