DE SKÆVE BOLIGER I HERNING

DE SKÆVE BOLIGER I HERNING

Herberg, varmestue og ’skæve boliger’ under ét og samme tag på Bethaniagade, skal fremover skabe rammerne for et fælles omdrejningspunkt for socialt udsatte og personale fra Blå Kors - og ikke mindst skabe et trygt og værdigt miljø at færdes i.

Bebyggelsen er afgrænset af en funktionel mur, der definerer stedets hjerterum, et grønt uderum, der danner et fælles samlingspunkt for brugere og personale. Arkitekturen favner samtidig behovet for at søge ly fra det omkringliggende liv.

For at følge projektet til dørs, bliver der opført 10 skæve boliger som en integreret del af herberg og varmestue med placering i hjertet af Herning. De skæve boliger skal fungere som permanente boliger og favne mennesker, som har svært ved at fungere i eller fastholde en almennyttig bolig.

I samarbejde med FOS (Thomas Poulsen), der arbejder i feltet mellem billedkunst og arkitektur, bliver et unikt kunstprojekt integreret på bygningens facade i stueplan med støtte fra Statens Kunstfond. Som en frise med keramiske elementer og specialbearbejdede bredsten, hvor fragmenterne er en slags abstrakt fortælling om brugernes fragmenterede baggrunde og forudsætninger. Udover det sociale aspekt har Realdania støttet bæredygtige tiltag i byggeriet.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem SKALA arkitekter, Statens Kunstfond, FOS, Blå Kors, Herning kommune, Thyholm Murerne og Ingeniørgruppen Vestjylland.

DE SKÆVE BOLIGER I HERNING DE SKÆVE BOLIGER I HERNING DE SKÆVE BOLIGER I HERNING