GNIST - SENTRUM BRANNSTASJON i Oslo

GNIST - SENTRUM BRANNSTASJON i Oslo

I Oslo er der tradition for at opføre flotte, monumentale brandstationer. Med projektet "Gnist" videreføres denne tradition med en funktionel og inkluderende bygning til Sentrum Brannstation i Oslo.

Med Gnist skabes en ny form for åbenhed for besøgende og forbipasserende ved offentlige institutioner, samtidig med at medarbejdernes behov for sammenhold, restitution og rekreation værnes om.

Ny destination på havnepromenaden

Projektets arkitektoniske vision er, at brandstationen kommer til at fungere som en ny destination på havnepromenaden, hvor bygningen vil fungere som en moderne vejviser i området. Udtrykket henter elementer fra vejtrafikcentralen i syd, havnelageret i nord og teglstensbebyggelsen ved forsvarsmuseet og Akershus fæstning.

Formen repræsenterer en videreførelse af den karakteristiske bebyggelse i kvarteret og en nyfortolkning af de klassiske brandstationers arkitektoniske træk.

Det bliver et nyt attraktivt byrum med tilknytning til vandet og livet på brandstationen. Fra bakken vokser søjler af gennemfarvet beton op til storslåede buer, som formidler bygningens konstruktionsprincipper og inviterer nysgerrige forbipasserende til nærmere indblik i brandstationens hjerte: vognhallen.

GNIST - SENTRUM BRANNSTASJON i Oslo GNIST - SENTRUM BRANNSTASJON i Oslo