Godsbanearealet

Godsbanearealet

I samarbejde med DSB og Horsens Kommune har SKALA Arkitekter udarbejdet en helhedsplan for godsbanearealet i Horsens. Den karakterfulde helhedsplan er tegnet af SKALA Arkitekter, der fronter rådgiverteamet, som støttes af underrådgiverne URBAN POWER og SCHØNHERR.

Helhedsplanen forbinder DSB arealerne med hhv. midtby og parkområdet ved Bygholm med stisystemer og rekreative grønne strøg. I omegnen af 3.000 mennesker vil komme til at bo i den nye bydel, der udgøres af en kombination af opbrudte karréer, rækkehuse og tårne.

Planen består af en bebyggelse på 150.000m2 centralt placeret i Horsens omgivet af midtbyen, campus, stationen og Bygholm Park. De omkringliggende områder er med til at skabe identiteten for Godsbanekvarteret, der er en blandet by med varierende højder, forskellige boligtyper og mødesteder, der veksler mellem urbane pladser og grønne åndehuller og kobler stationsområdet naturligt sammen.

YDELSE: Totalrådgiver, helhedsplan med tilhørende registrering, volumenstudier, skitseforslag, lokalplanarbejde og myndighedsdialog

BYGHERRE: DSB Ejendomme

fire fire Godsbanearealet fire Godsbanearealet