Nortvig Erhvervs- og domicilbygning

Nortvig Erhvervs- og domicilbygning

SKALA Arkitekter har været med i transformationen af den gamle fabriksbygning fra 1977, der nu er et nyt innovativt firmadomicil med tilhørende erhvervslejemål. Disponeringen af ejendommen understøtter et kreativt arbejdsfællesskab med fokus på workflow og samarbejde, hvor der ligeledes er plads til ro og fordybelse.

Projektets arkitektoniske greb tager afsæt i den gamle fabriksbygnings iboende potentiale, hvor bl.a. betonstrukturen bevares synlig og udgør takten i facaden. Indretningen af domicilet er rå og industriel med blottede mørke tegl, beton, trægulve i egetræ samt store glaspartier mellem kontorcellerne. 

Renovering og spaceplanning med afsæt i stedets ånd

Renoveringen omfatter desuden nye facader, ankomster og overflader. Det eksisterende udhæng fjernes, hvor gavle på administrationen lukkes med facade­beklædning der vil fremstå som sorte skiver. Ankomstfacaden disponeres med to nye ankomster i glas der går over taghøjden og markerer de nye indgange. Facaden disponeres med indrammet LED lysbånd, hvor logoer og grafik kan stå. Ligeledes disponeres der parkering og ankomstarealer, hvor både gæster og ansatte nemt kan tilkomme bygningen.

SKALA Arkitekter har desuden forestået spaceplanning. Domicilets loungeområde indrettes med bl.a. synlige spær, new yorker gulve, store vinduespartier mod terrassen samt et møblement hvor gæster og kunder kan vente. Foruden at blotte de eksisterende spær, er den tidligere fabriksbygnings pengeskab renoveret og fungerer nu som et skulpturelt element og vidnesbyrd om bygningens tidligere historie.

Tværfagligt samarbejde med fokus på design og arkitektur

Transformationen omfatter en komplet belysningsløsning udarbejdet af Louis Poulsen, som både understrejer og forstærker de arkitektoniske elementer. Her har belysningen været med til at underbygge den ønskede stemning i de forskellige lokaler. I et stærkt samarbejde mellem SKALA Arkitekter og Louis Poulsen er det lykkedes at skabe et helstøbt og gennemført belysningsprojekt der understøtter arkitekturen og rummenes funktion.


FAKTA om projektet

Projektet: Nortvig Erhvervs- og domicilbygning
Kunde: Group 3 A/S
Team: Nortvig A/S, SKALA Arkitekter, Louis Poulsen
Lokation: Horsens, Jylland
Areal: 3.700 m2
Fotograf: Thomas Mølvig

Nortvig Erhvervs- og domicilbygning Nortvig Erhvervs- og domicilbygning