Ny sal - Casa Arena & Forum Horsens

Ny sal - Casa Arena & Forum Horsens

En ny sal står som et skulpturelt og selvstændigt element mellem de to bygninger Forum Horsens og Casa Arena, der tilsammen udgør et kulturcenter med underholdnings- og idrætsoplevelser i Horsens. SKALA Arkitekter vandt projektet sammen med BASE Erhverv, Rønslev Rådgivende ingeniører samt Gade & Mortensen Akustik.

Den nye 1.800 m2 store sal rummer møde- og konferencefaciliteter samt idrætsfaciliteter til omkring 1.000 mennesker. Udover den nye konferencesal omfattede projektet også etablering af nære udearealer samt forundersøgelser og projektering i alle faser, inkl. opfølgning og fagtilsyn.

Den nye sal står som et selvstændigt, skulpturelt element, der tilføjes til de to eksisterende bygningsvolumener og visuelt binder dem sammen – ikke ved at imitere dem designmæssigt, men ved at skille sig ud fra dem.

I mellem de to markante bygninger føjer den nye sal sig elegant til bygningsmassen med sin svungne tagform som en subtil reference til Forums kurvede formsprog. Let og flydende er tagformen således det centrale skulpturelle element, som springer i øjnene på den forbipasserende og klart fortæller, at der er tale om en selvstændig, tredje bygning.

Den hviler på to kerner af tegl, og således er kontrasten mellem det bærende – teglkernerne – og det bårne – den organiske tagform – et væsentligt motiv for den nye sal. Mellem teglkernerne giver store glaspartier oplevelsen af transparens og indkig til salens aktiviteter både dag og aften.

 

ADRESSE: Langmarksvej 53, 8700 Horsens

AREAL: 1.800 m2

tre Ny sal - Casa Arena & Forum Horsens