to

Ny sognegård i Glostrup

Kunst og kultur inviteres indenfor i Glostrup Kirkes nye sognegård, der kommer til at ligge i forlængelse af den gamle Glostrup Kirke på elegant vis. Der bliver god plads til koncerter, foredrag, kunstudstillinger, koraktiviteter og babysalmesang. Det er nemlig Glostrup Menighedsråds ønske, at byens kulturliv også får gavn af de nye lokaler. 

Vi vandt arkitektkonkurrencen om det spændende projekt i Glostrup, hvor den nye sognegård skal opføres som erstatning for den eksisterende, der er blevet for lille. Den nye bygning skal opføres midt i byen ved siden af Glostrup Kirke, og ifølge dommerkomiteen har SKALA Arkitekter i vinderprojektet formået at skabe et arkitektonisk udtryk, der uden at overtrumfe kirkens arkitektur rummer en diskret elegance.

Kombination af gammelt og nyt

I vinderprojektet er der lagt vægt på at skabe en bygning i høj arkitektonisk kvalitet, som skaber en sammenhæng mellem kirken og de omkringliggende bygninger, mens den indbyder til forskellige aktiviteter gennem hele dagen. 

Fakta om projektet

  • Bygherre er Glostrup Sogns Menighedsråd med SWECO som bygherrerådgiver.
  • Dommerkomiteen består af: Rikke Hansen, Arkitekt MAA fra Rikke Hansen arkitekter; David Zahle, Arkitekt, Partner BIG samt Glostrup Sogns Menighedsråd.
  • Vi har vundet projektet i samarbejde med Arkitektfirmaet Brøndsted & Nielsen, Klaus Nielsen, rådgivende ingeniør og Schul Landskabsarkitekter.
fire tre tre Ny sognegård i Glostrup tre tre fire fire fire fire