Pilekvisten - daginstitution i Bjerringbro

Pilekvisten er en ny institution for børnehave- og vuggestuebørn i Bjerringbro. SKALA Arkitekter har været totalrådgiver på projektet, der indebar, at en eksisterende bygning på 384 kvm skulle nedrives, hvorefter den nye bygning skulle opføres sammen med etablering af udearealer og legeplads. 

Et centralt hjerterum
Den nye institution er dimensioneret efter 60 børnehavebørn og 20 vuggestuepladser. I vores løsning har vi skabt et centralt hjerterum, hvorfra grupperum og nogle mindre tema-grupperum strømmer ud.

Denne ide er videreført på udendørsarealerne, hvor der også er tænkt i en bygning, der udfordrer sanserne, for eksempel med  indkig og udkig gennem ”huller”  i murene, store vinduesparter mellem inde og ude og vinduer med runde former.

Byggeriet er udført efter passivhusstandard som en del af SKALAs standard for al nybyggeri, og vores generelle holdning til miljø- og energimæssig bæredygtighed.

 

ADRESSE: Pilevej 7, Bjerringbro

BYGHERRE:Viborg kommune

AREAL:800 Kvm

YDELSER: Total- og arkitektrådgivninG, Helhedsplan, programmering, brugerinddragelse, projektering, byggeledelse, aflevering og fagtilsyn.

fire fire fire tre