Bådhusinspirerede seniorboliger på Nyborg Havn

Bådhusinspirerede seniorboliger på Nyborg Havn

40 attraktive seniorboliger og et fælleshus vokser frem på DSB’s gamle færgeleje på Nyborg Havn.

Seniorbofællesskabet er et nyskabende koncept, der giver mulighed for at have et seniorliv i en berigende variation mellem det private og det sociale. Det er et sted, hvor man finder fællesskab og socialt samvær med ligesindede og samtidig mulighed for at trække sig tilbage i privaten.

Med bofællesskabet er rammerne sat for at beboerne får mulighed for at have et uforpligtende samvær, hvor man naturligt støder på hinanden i dagens løb og lige kan lave en spontan aftale om at spille petanque i haven senere, eller at gå en eftermiddagstur på promenaden langs havnen.

Havudsigt og have - det bedste af to verdener

Inspireret af bådhustypologien har boligbebyggelsen det bedste af to verdener: nøje tilpassede bådhusinspirerede boliger i robuste naturmaterialer, alle med rigt lysindfald og udsigt til havet - og et uforstyrret grønt haveareal, der giver oplevel­sen af privathed og intimitet.
 
Som bådhuse følger bebyggelsen grundens kant mod syd og øst. Mod vest står det transparente fælleshus som punktet imellem hav og by. Det fungerer dermed som formidler af overgangen mellem den vidtstrakte havudsigt og den private fælles have.

Her kan beboerne foretage sig forskellige aktiviteter sammen, nyde havudsigten eller spadsere langs prome­naden på havnekanten.

 

ADRESSE: Nyborg Havn
 
YDELSE:  Konkurrenceprojekt, programoplæg med projekttilpasning samt projektopfølgning
 
AREAL: 4.200 m2
tre fire