Byfornyelse på Vestergade i Horsens

Byfornyelse på Vestergade i Horsens

På Vestergade 67 i Horsens ligger en af byens ældre bygninger, og den trængte til en omfattende renovering. 

Renoveringen er sket som del af en større byfornyelse af området, hvor bevaringsværdige bebyggelser fornyes og renoveres, mens nye boliger opføres som erstatning for de udtjente boliger, der har præget området.

Renoveringen er desuden del af et ønske om at skabe nye og bedre boliger til borgerne i Horsens. Derfor har projektet på Vestergade 67 også modtaget støtte fra kommunen.

Energioptimeret renovering

SKALA Arkitekter har været arkitektrådgiver på projektet, som har omfattet renovering af facader, udskiftning af vinduer og døre og nyt tag. Dertil omfattede projektet seks nye tagboliger med nye kviste, og lejlighederne har fået altaner ud mod gården.

Vinduer og døre er udført med stor respekt for den oprindelige arkitektur, og håndværk og design er udført med omhu. Efter renoveringen fremstår alle lejemål som nyistandsatte og imødekommer i høj grad ønsket om en større kvalitet af boliger.

Boligerne er med de nye vinduer, døre og tag energioptimeret, og valget af materialer er sket med tanke på minimal grad af vedligeholdelse. Dermed er Vestergade 67 en del af den bæredygtige byfornyelse, der præger bybilledet i Horsens.

ADRESSE: Vestergade 67, Horsens

AREAL: 3.000 m2

 

 

fire